Hotel Dalmacija Hrvatska, Last Minute, Otok Murter, HOTEL COLENTUM, MURTER
 
Home
Akcije
Biciklizam hodanje planinarenje
Hotel
Sobe
All inclusive
Bazen
Plaže
Sport
Ostali sadržaji
Cijene
Rezervacije
Dojmovi


 

.
Rezerviraj
.
            Akcije                      Online placanje
.

 

OSTALI SADRŽAJI


Ukoliko, osim uživanja u prirodnim i ostalim blagodatima Murtera, želite posjetiti i razgledati poznate nacionalne parkove i ostale prirodne znamenitosti ovog podneblja nude Vam se izleti

1. NACIONALNI PARK KORNATI
2. NACIONALNI PARK KRKA
3. RIJEKE ZRMANJA I KRUPA
4. NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA
5. NACIONALNI PARK PAKLENICA

Nacionalni park Kornati
.

Teritorij Općine Murter. Najviše razvedenu otočnu skupinu na čitavom Sredozemnom moru. Ona se sastoji od oko 140 nenastanjenih otoka, otočića i grebena s ukupnom površinom od samo oko 70 kilometara kvadratnih. U neposrednoj blizini nacionalnog parka Kornati je još jedan zaštićeni hrvatski dragulj - park prirode Telašćica, koji obuhvaća široku i duboku istoimenu uvalu na susjednom Dugom Otoku. Za Kornatsko otočje karakteristične su različito oblikovane, bizarne i neobične reljefne strukture kao i njihove visoke strme morske obale.

Nacionalni park Krka
.

Krka je veličanstvena rijeka hrvatskog krškog područja.
Udaljenost od hotela iznosi 40 km.
Nacionalni park je poznat po svojim brojnim vodopadima, koji su kao i Plitvička jezera nastali taloženjem posebne vrsta vapnenca
Ovaj nacionalni park obuhvaća najveći dio toka rijeke i to od povijesnog grada Knina, nedaleko od njenog izvora, do Skradina, gdje se riječno korito Krke počinje mijenjati u dugi i duboki morski zaljev. Rijeka djelomično teče kroz duboke kanjone, koji su se usjekli u krške visoravni i koji stvaraju više jezera, a prije svega i dva najveća i najljepša vodopada, Skradinski buk i Roški slap. Mali otok Visovac s franjevačkim samostanom je još jedan od vrhunaca na rijeci Krki.

Rijeke Zrmanja i Krupa
.

Zrmanja i Krupa se zbog svoje čistoće, tople vode, spektakularnih kanjona i vodopada ubrajaju među najljepše rijeke u Europi.
Rijeka između Kaštela Žegarskog i Muškovca ima pak kratki riječni tok, ali jake padove i znatnu moć vode.
Ovdje se riječno korito uvijek iznova prekida barijerama od siga, iza kojih se redaju jezera, u čijoj toploj vodi možete zaplivati. U Zrmanji žive pastrve, a na području ušća rakovi, školjke i kamenice.
Uz ove izlete moguća je i posjeta seoskim domaćinstvima u šibenskom i zadarskom zaleđu.

Nacionalni park Plitvička jezera
.

Plitvička jezera se nalaze između planinskih lanaca Mala Kapela i Plješevica u Lici (oko 160 km od hotela). Plitvička jezera su već 1949. god. proglašena nacionalnim parkom, a 1973. god. UNESCO ih je proglasio svjetskim kulturnim nasljeđem.
Glavno mjesto koje privlači u jedinstvenom parku na svijetu je 16 malih jezera, koji su povezani vodopadima. Jezera su nastala taloženjem posebne vrste vapnenca.
Park obuhvaća izvorište rijeke Korane i okružen je gustim bukovim, jelovim i smrekovim šumama. Osim jezera i šuma park ukrašava i više špilja, izvora i cvjetnih livada, a među mnogobrojnim rijetkim životinjskim vrstama, koje su ovdje kod kuće, najpoznatija je rijetki mrki medvjed.

Nacionalni park Paklenica
.

Nalazi se na području južnog Velebita. Udaljenost od hotela iznosi 80 km. Sastoji se od dva u planini usječena procjepa, mala i velika Paklenica. Područje Nacionalnog parka bogato je raznovrsnim reljefnim oblicima (špilje, Anića kuk), florom i faunom.
 

 
 

Cijene

 

Rezerviraj

 

Novosti

 

 

Home

 

 

Send Link

 

 

 

 

 
.
 

 
 
O hotelu

Utemeljen je 1968.g. Smješten na čuvenoj plaži Slanica s po-gledom na Kornate. Oduševlja-va skladom i ljepotom.
 
 
.

.
Rezerviraj telefonom
Tel: +385 22 431 100
Gsm: +385 98 963 9277
Skype: hotel-colentum
Fax: +385 22 435 255
info@hotel-colentum.hr
.
CLUB HOTELA COLENTUM
.
Ostvarite članstvo i iskoristite
brojne pogodnosti i uštede
.

.
Turistički vodič otoka Murtera
Kako doći
Općina
Kornati
More
Priroda, more i kopno
Povijest
Kultura
Gastro